En god laxsoppa från boken GI in the city
100 g champinjoner1 röd paprika
1 gul paprika
6 scharlottenlökar
1 dl finhackad purjolök
2 dl färska broccolibuketter
olivolja
1tsk curry
1 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar
1 L fiskbuljong
2 dl grädde
ca 500 g laxfilé
färsk, hackad bladpersilja
Skiva champinjoner och scharlottenlök och finhacka paprikan och purjolöken. Tillsätt allt i en kastrull med olivolja och fräs någon minut tillsammans med kryddorna. Häll sen på buljongen och grädden och låt koka cirka 10 min. Skär av buketter från broccolin och skär laxen i mindre bitar som sen steks. Tillsätt broccolin och låt koka ytterliggare 5 min och tillsist sedan den stekta laxen. Krydda med salt och peppar och ev mer curry. Strö över lite bladpersilja och servera.
Bon Appétit
Linnea
Mmmmmm delux
Anonym
2