Hanna

Frejas utveckling...
mamma, pappa, kaka, baka, glass, kex, docka, nalle, plaska, trappa, lampa, borta, katt, voff, jacka, skor, pippi, hoppla, mormor, vatten, stol, vagn, snutte (snuttefilten), banan....

Orden bara haglar in just nu. Sen är uttalen kanske inte helt perfekta men man förstår oftast vad hon menar. Hon härmar väldigt mycket ord man säger och vissa verkar hon fortsätta att använda sen. Så himla spännande och kul period just nu (bortsett från dålig sömn). Hon har även lärt sig att nicka och skaka på huvudet om man frågar vissa saker....Vill du ha en smörgås? Ger ofta en nick som svar. Väldigt gulligt! 


Hon springer mer än hon går, försöker klä på sig och sätta på sig skor själv (går självklart inte så bra men hon försöker i alla fall), hjälper till att torka om hon får en trasa, älskar att gräva med hink och spade i sanden, försöker göra små sandkakor, vinkar hejdå, gör slängkyssar när vi säger hejdå till familjen på Skype och när hon ser oss i fönstret....


Det är så roligt att hon förstår och kopplar så mycket mer saker nu. Går vi och handlar vet hon att vi ska hämta vagn först, är vi på IKEA och ska äta springer hon fram till stolarna och säger stol för hon vet att vi måste hämta en sån först, packar Fredrik deras badkläder för att åka till badhuset skriker hon av glädje och säger plaska, plaska, plaska....Kanske låter lite töntigt men betyder väldigt mycket att hon förstår och hänger med. Mycket av det vi gör är ju för hennes skull så väldigt kul att hon visar att hon uppskattar det.

Sen finns det självklart dagar och stunder då hon även visar lite jobbigare sidor. Vi har en bestämd liten tjej som vet vad hon vill och när hon inte villl... Men det hör väl till det också.
Idag har det varit lite av en sådan dag....men en mysig kväll med många kramar och pussar gör att man orkar :-).

Hoppas att ni har haft en bra dag!

Kramar


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress