Hanna

Glutenfri kantarellpaj
Vi gjorde en väldigt god kantarellpaj till lunch i lördags, så tänkte jag skulle dela med mig av det receptet nu när det är lite svamptider. Det är en glutenfri paj, men vill man inte göra det är det bara att byta ut pajdegs receptet mot ett med vanligt mjöl.
Kantarellpaj



Pajdeg
ca 5 dl Finax GF Mjölmix
150 g Margarin
4 msk Kallt vatten
½ tsk Salt

Fyllningen
broccoli
kantareller
lite riven vitlök
3 st ägg
2 dl mjölk
2 dl riven ost
salt
peppar

Hacka samman margarin, mix och salt till en grynig massa och tillsätt sen vatten för att arbeta ihop den. Låt vila i kylen minst en halvtimme. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajen i 225° i ca 15 minuter.
Fördela svampfyllningen (stekta svampen, kokt broccoli i bitar och lite vitlök) i formen och häll över äggstanningen (ägg, mjölk, salt och peppar) tillsammans med den rivna osten.
Grädda i ugnen i 12-15 minuter.

Bon Appétit

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress