Hanna

Vad ska vi göra nu??
Lördagsmorgongen började med ett stort frågetecken. Vi hade tänkt att ha en mysig dag, gå på bio, äta en mysig middag och fixa lite här hemma. Men när vi skulle boka bion på morgonen insåg vi att vi var otroligt sent ute. 4-6 spridda platser kvar på alla föreställningar både till Snabba cash och Avatar.....Vad gör vi ni, bion var ju vår höjdpunkt på lördagen??

Efter att äntligen fått upp hyllorna i hallen, bestämde vi oss för att åka till Hovenäset för ett litet överraskningsbesök :-). Hann även med ett besök på loppisen i Väjern innan vi kom dit. Gjorde två små fynd.



Hallen helt KLAR!!! Med tavelhyllor och bilder denna gång..




Ett av fynden på loppisen var detta kakfat...det andra var en brödform.


Blev ett väldigt uppskattat överraskningsbesök. Var även väldigt spännande för oss att få se ombyggnationen som nu var klar på nedre våningen. Nu behöver vi inte längre gå genom garaget för att komma in till vårt rum. Blev till och med som ett extra litet rum där utanför....en mycket bra lösning.





Bakade för första gången i mitt liv egna semelbullar i fredags, så tog med några av dessa till Hovenäset. Receptet hittar ni på Linneas blogg.




Årets första semla för mig...





David och Astrid bjöd på en trerätters middag på lördagkvällen, hade vi vetat de tidigare hade vi nog åkt ner redan på fredagen :-)... Supergott. Måste lära mig att göra Pannacotta, fick blåbär, hallon och granatäpple på, en riktigt god blandning. Kvällen fortsatte med en match i Alias, Ewa och Kelle får nog öva lite innan norgeresan i mars :-).



Hann även med lite promenader i kylan. Lite synd om alla som inte tagit upp sina båtar. En 15 cm tjock is var det i hamnen nu.



Alla årstider har sin charm...

Nu ska vi snart se på Sherlock Holmes och äta fattigariddare :-)...

Viilken underbar helg det blev till slut!!


KRAMAR

En väldigt god laxsoppa

En god laxsoppa från boken GI in the city







100 g champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
6 scharlottenlökar
1 dl finhackad purjolök
2 dl färska broccolibuketter
olivolja
1tsk curry
1 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar
1 L fiskbuljong
2 dl grädde
ca 500 g laxfilé
färsk, hackad bladpersilja

Skiva champinjoner och scharlottenlök och finhacka paprikan och purjolöken. Tillsätt allt i en kastrull med olivolja och fräs någon minut tillsammans med kryddorna. Häll sen på buljongen och grädden och låt koka cirka 10 min. Skär av buketter från broccolin och skär laxen i mindre bitar som sen steks. Tillsätt broccolin och låt koka ytterliggare 5 min och tillsist sedan den stekta laxen. Krydda med salt och peppar och ev mer curry. Strö över lite bladpersilja och servera.


Bon Appétit
SnöSLASK
Hade tänkt gå och träna idag, men jag orkar inte gå till gymmet i allt regn/snö slask. Känner mig väldigt lat. Funderar på att göra lite armhävningar här hemma istället hehhe.... tror inte att det blir av heller.

Igår ringde Helena (en kompis som jag pluggade med i Linköping) och berättade att hon var i Göteborg. Superkul! Så jag var nere på stan efter jobbet och möte upp henne och sen körde vi lite hämtmat hemma hos oss. Tummen upp för alla er som passar på att göra lite spontanbesök när ni ändå är i stan :-).


Tulpaner, visste ni att namnet tulpan härstammar från det persiska ordet för turban. Alltid lär man sig något nytt.


Vill även passa på att tipsa om en inspirerande blogg som Balders Hage har. Just nu har de även en tävling, som jag tycker ni ska anmäla er till. Det har jag gjort, så hoppas hoppas hoppas på en vinst.


Ha det gott i snön eller slasket, verkar vara lite olika beroende på var i vårt avlånga land som man bor.

KRAMAR