Hanna

En utflykt..
Blev inte mycket till valborgsfirande idag, men en utflykt till Fjärås och Frillesås fick det bli. Det var dags att hämta årets köttlåda på Högensgård och på vägen dit passade vi på att ta en brunch på Skårs gård i Fjärås. Har hört talas om det innan men vi har aldrig riktgit haft vägarna förbi.
  
 Fullproppade med egengjorda våfflor och mycket god mat begav vi oss vidare till Högensgård. Till Skårs gård kan jag tänka mig att åka igen, väldigt mysigt och blir nog ännu bättre en solig sommardag på uteserveringen.Höjdpunkten för dagen blev att få åka traktor....
 
 


Den här lilla kalven vara bara några timmar och gick runt på sina ostadiga ben.

Väl hemma igen var Freja iväg och lekte hos en kompis medan Hugo och jag började baka morgondagens tårta. För imorgon kommer gammel farmor och farfar och farmor och farfar för lite förfirande av Hugo.

 
Hoppas att ni har haft en trevlig valborg!
 
 
En känsla av att det närmar sig.....
Nu börjar det kännas att det går mot sista månaden med ett litet underverk i magen. Snart ska vi äntligen få träffas. Har många saker kvar sen Hugo och Freja var små, men en del nytt behövs inhandlas. Bland annat en ny skötväska, så efter lite internetletande kom jag fram till att det var denna som jag ville ha....och det blev även en av mina födelsedagspresenter från Fredrik. Så nu ska den fyllas med saker och göras redo för att kunna användas.
 

Snart är det dags...
En 24:e april att minnas.....
I fredags kom mamma och pappa hit för att passa på att fira både mig och Hugo som har och kommer att fylla år snart. 
Men det har inte varit någon lugn och ro i helgen utan vi har alla kört hårt i trädgården och här inne. Det har planterats om växter, klippts rosor, tvättats fasad runt balkongen, oljats in och rensats bort en hel del ogräs i trädgården.
 

Jag och mamma passade även på att göra en dubbelsats av granola. Var lite kallt i luften på kvällen, som bjöd på grillning, men annars var det verkligen en riktig vårdag.Tills vi vaknade idag, den 24:e april och det var vitt utanför fönstret och stora snöflingor föll från himlen.Vilken kontrast....inte ofta man lyckas göra en snögubbe i slutet av april. I alla fall inte i västra götaland.
Mina två svarta stolar som jag fick till våra blivande trägådsmöbler på vår uteplats var täckta med snö, så nu har de torkats av och ställts in i förrådet istället. I väntan på bättre väder.
 
 
Snälla våren kom tillbaks......med sol och värme! Som tur var smälte snön bort ganska så snabbt så nu står endast en väldigt smal snögubbe kvar i gräset. Jag håller tummarna att våra fina rosa blommor på körsbärsträdet har klarat sig.