Hanna

Väntan är över...

Kröp precis ner i sängen för att gå och lägga mig i onsdags när det plötsligt hände, vattnet gick.... Några panikartade minuter följde när Fredrik och jag försökte inse vad som verkligen hade hänt och slog numret till förlossningen. Inga värkar hade satt igång så vi blev tillsagda att komma in på vad vi trodde bara skulle bli en undersökning för att sen åka hem och vänta in värkarna. Först tänkte vi inte ens ta med förlossningsväskan men slet med den i farten ändå, vilket var tur. Väl framme körde allt bara igång med en väldig fart, 23:30 kom vi in onsdag natt och 05:31 på torsdag morgon föddes en helt otroligt underbar liten flicka... Det går inte att beskriva känslan när hon lades på min famn.

 

Vi har fått en dotter! Hon är en otroligt söt liten tjej med väldigt mycket hår (ärvt från Fredrik som också hade ganska mycket mörkt hår när han föddes) och hon tar just nu upp all vår tid och våra tankar.  Vårt underbara lilla troll...

 


Vårt lilla underverk...3600 g och 49 cm

 


En otroligt stolt pappa på väg hem från BB i fredagsoch en väldigt nyfiken liten tjej..

 Mormor och morfar på besök i helgen.

 


FREJA

 

Hann inte ens skriva ihop gissningarna på datum och kön innan det var dags, men kan konstatera att ingen av er trodde på ett sånt tidigt datum, inte riktigt vi heller. Anita blev närmst med den 28 sept och min pappa hade närmst datum med rätt kön (hade nästan helt rätt med sin gissning på vikt och längd också). Formulerade mig lite dumt i tävlingen så får bli två priser ett för närmst datum och ett för första med rätt kön:-). Är även impad av Magnus gissning på en morgonpigg tjej kl 05:55 nästan helt rätt i tid men dock fel dag.

Får återkomma med fler uppdateringar senare nu när vi fått internet att fungera igen och vi sakta börjar komma tillbaks in i verkligheten. Känns fortfarande som vi lever i en liten bubbla där det endast finns tid för en person just nu, Freja.

Tack för alla gratulationsmess, har inte haft tid att svara på alla, men är väldigt tacksam.

Stora kramar från en väldigt lycklig MAMMA
Hösten...

Orkade mig enda fram till botaniska trädgården i måndags. Men gjorde det klassiska göteborgsfelet att glömma att ta med ett paraply. Så väl framme började det självklart att spöregna så det var bara att vända hemåt igen. Känns verkligen som hösten snart är här nu, kom hem blöt och kall och satte mig i soffan med en kopp varmt te. Hösten i Göteborg brukar innebära en hel del regn så lika bra att lägga ner det lilla paraplyet i väskan i några månader nu.

 


Lite höst blommor från botaniska trädgården....mer hann jag inte se.En kopp varmt te...

 

Igår sken dock solen och jag var iväg på lite lunch hos Johanna. Vira, lilla söta valpen, hade växt otroligt mycket, tog tyvärr inga bilder denna gång. Väldigt trevligt att komma bort lite från lägenheten :-). Tack för en väldigt mysig lunch tjejer.
Därefter var det dags för vår sista gång på Psykoprofylaxkursen, återigen lite massage för mig :-). Jag är otroligt nöjd med den kursen. Har inte gått på Annasprofylaxkurs som många går på här i Göteborg utan en som barnmorskorna på vårt MVC håller i. Känns som att det man lär sig om avslappning och lugn även kan hjälpa att lugna i andra situationer där man själv eller någon i sin närhet gör sig illa eller är väldigt stressad. Vi får väl se vad jag säger efter förlossningen sen.....

 

På vägen hem från kursen stannade vi och köpte bland annat bröd på Hemköp och helt otroligt nog åt vi sen när vi kom hem den 21 sept bröd som inte ens var bakat än....är inte det helt otroligt!!! Åt det imorse med och det är fortfarande inte bakat... Skärpning, ska man inte ens kunna lite på bakdagarna på bröd längre.....

 


Är ett väldigt gott bröd trots lite datumfel....

 

 

Om jag ska vara riktigt ärlig börjar det bli lite jobbigt att vara hemma nu.....finns en hel del att göra men man tröttnar lite på att man inte har orken att göra så mycket utan att det blir för jobbigt och man måste vila. I måndags blev jag omkörd av en tant med rullator....kändes sådär kul. Var på vägen hem från botaniska så jag hade ju säkert gått mycket längre än henne innan :-)...men ändå en tant med rullator...

 

Imorgon kväll sammanställer jag era gissningar på vilken dag som blir den STORA dagen så passa på att lämna en liten gissning om ni inte redan har gjort det!!

 

Hoppas att ni har det bra på jobbet, njut av orken och att ni har något att göra :-)

KRAMAR
En ny vecka hemma....
Helgen är slut och nu börjar en ny vecka. Känns fortfarande lite ovant att inte gå till jobbet idag när alla andra gör det.

Helgen försvann väldigt snabbt. För oss började den med en mysig middag här hemma med Otto och Karin och avslutades med lite valvaka hemma hos dem igår. Däremellan har vi bland annat hunnit med att städa på vinden, hämtat barnvagnen, shoppat lite i Freeport (outlet utanför Göteborg), och sett två av filmerna (Up in the air med George Clooney och From Paris with love med John Travolta. Ingen av dem var särskilt bra.) samt gått och röstat.


Middag...

 


Hämtade även hem babyskyddet samtidigt som vagnen.

 


Känns väldigt konstigt och overkligt att det står en vagn i vår hall nu.

 


Blev en hel del god lagad mat i helgen också, Fredrik fixade bland annat enchiladas igår, som jag även ska äta till lunch. Väldigt goda.

 

Tack för alla kommentarer, ser ut som att det blir till att vänta ytterliggare ett tag innan det ät dags. Ska bli väldigt spännande att se vem som kommer närmst. (Har du inte varit inne och gissat än tycker jag att du ska göra det, går att gissa ytterliggare ett litet tag till).

Tog en rejäl sovmorgon imorse, så börjar bli dags att ta tag i dagen nu. Tror jag ska börja med en promenad, får se om jag orkar till Botaniska trädgården....

Ha en trevlig dag på jobbet eller hemma!!

Kramar