Hanna

En första julhelg...
 I helgen har vi haft besök av mamma och pappa. 
Freja hade avslutning på dansen i lördags, med stor dansshow som vi alla var och tittade på. Väldigt kul att se och Freja tycker det är så kul att vara med.
 
 
 
 
Därefter hade det äntligen slutat regna en stund, så då åkte vi in till Göteborg för att få lite extra julkänsla. Vi kollade på julskyltning och strosade runt lite i ett kallt Göteborg. 
 
 
 
 
Sen begav vi oss hem till värmen igen. Blev ett inköp som jag inte kunde låta bli. En adventsljusstake från granit. Den passade perfekt uppe i fönstret på framsidan. Vi har även kört på med julpyntandet  Här hemma. Freja och Hugo lyckades även tjata till sig att de skulle få ta fram sin gran, så nu står en välklädd liten plastgran på Hugos rum. Pappa hade varit snäll och plockat med sig både granris, små granar, enris och lingonris, så nu har vi en krans på dörren och små granar som ger skogig julkänsla och så fort detta regnande behagar sluta ska det pyntas på trappan där ute.
 
 
 
 
 
Inte den bästa bilden, men här är min nya fina ljusstake.
 
Det här med första advent kräver ju också att man har något till fikat. Så fick bli lussekattsbak på söndags eftermiddagen.
 
 
 En väldigt trevlig första advents helg!
 
En vabbande start på helgen....
Fredagen började med vab. Denna gången var det Hugo som hade feber på torsdagskvällen. Planen var att åka till Hovenäset i helgen men dessa planer fick ställas in. Vilket blev lite tur ändå, då renoveringen där uppe inte var helt klar, så det slutade istället med att Ewa och Kelle kom hit på lördagen.
 
Barnen är så otroligt laddade för jul, på fredagen var de helt inne på att vi skulle ta fram alla julsaker, tillsist gick jag med på att ta fram ljusstakarna och testa om det behövdes bytas någon lampa. Så nu behövs de bara placeras ut i fönstrens till nästa helg.
 
 
Så kom det äntligen lite kallt i helgen, ingen snö, men frost och is och det räckte för att imponera på barnen. 
 
 
 
Presenter från farmor och farfar som varit i USA och rest runt. De blinkande hattarna blev en succé.
 
 
 
 
Tidigt i lördags åkte jag iväg och handlade mat, men hittade även denna rumsgran som fick följa med hem. Nu står den i hallen i nya Ernst krukan och påminner om skogen och julen.
 
 
 Helgen avslutades med influensan. Fredrik vaknade med ont i hela kroppen på söndagen och sen kom febern. Så nu håller vi tummarna att det går över snabbt.
En helg med besök...
 I helgen har vi haft finbesök av Magnus, Emma, Axel och lilla Esther. 
 
 
Freja och Hugo tyckte det var väldigt spännande med en liten bebis.
 
 
Vi passade på att ta en tur till ishallen igen, denna gång blev det premiär för Axel på skridskor. Nu kan man även åka med dessa röda ställningar, vilket gör det lite lättare att ta sig fram. För Freja går det faktiskt bra att åka en liten bit själv nu. Avslutade självklart med varmchoklad och smörgåsar medan ismaskinen gjorde klart isen för ishockey istället.
 
 
 
 
Söndagen blev det istället gympahallen och lekplatsen som hanns med varvat med glöggpremiär och matlagande.
En väldigt trevlig helg. 
 
Nu är vi igång med en ny vecka igen. Börjar närma sig sista gångerna för alla aktiviteter så snart har vi tid för lite julpysslande på kvällarna.